Oscilar  balancing the swell of life
Body Stress Release   /   Theta Healing

Robin Ceulemans
Hertogenlaan 23
2180 Ekeren

+32 3 313 67 45
robin@oscilar.be

KNOP1   KNOP2  KNOP3  KNOP4  KNOP5  KNOP6  KNOP7 

Body Stress Release is een complementaire gezondheidstechniek die het lichaam helpt om vastgezette spierspanningen (body stress) los te laten (release). Het doel is, het lichaam in staat stellen om haar zelfhelende vermogen optimaal te benutten.

Het ontstaan van Body Stress

Ieder mens wordt dagelijks blootgesteld aan verschillende vormen van spanning. Wanneer het lichaam de spanning niet meer kan verwerken op natuurlijke wijze wordt deze vastgezet in de spieren, met allerlei klachten tot gevolg zoals:
- Pijnlijke, stijve rug en nek
- Hernia, spit, ischias
- Whiplash klachten
- Schouderproblemen
- Verstoord slaappatroon
- Tintelingen of gevoelloosheid in armen, benen vingers en tenen (ook RSI en tenniselleboog)
- Pijn in heupen, benen en billen
- Onrustige benen, pijnlijke knieŽn en enkels
- Hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid
- Brandend maagzuur, constipatie of diarree
- Groeipijnen en andere klachten bij kinderen, kleuters en peuters
- Problemen met zindelijk worden bij opgroeiende kinderen
- Babyís die zonder aanwijsbare reden voortdurend huilen
- Zwangerschapsongemakken zoals rugpijn, bekkeninstabiliteit en blaasproblemen
- Krampen in kuiten
- enzÖ

Oorzaken van Body Stress
Mechanische stress
Deze Stress is het gevolg van overmatig fysiek ďgeweldĒ zoals vallen, slagen, stoten, rukken.
De oorzaken kunnen acuut zijn, zoals een verkeersongeval, een ernstige val, vertillen, blessures, operaties, enz.
Maar er kan ook een geleidelijke toename van mechanische stress zijn door een slechte zithouding, dagelijks zwaar werk, het doen van ongeschikte oefeningen en het beoefenen van een belastende sport, maar ook de gevolgen van bv. zwangerschap of een lang ziekbed.
Deze overbelasting ervaren we vooral langs de wervelkolom (en vooral de onderrug), in schouders, ledematen en gewrichten.
Emotionele en mentale stress
Deze houden o.a. angst voor de toekomst, financiŽle zorgen, concurrentie op het werk, verstoorde partner-, familie- en gezinsrelaties.
Van tijd tot tijd ondergaan we plotselinge, heftige emoties, zoals bv. boosheid en shock, of ondergaan we mildere, maar langer durende vormen van mentale spanning, zoals bezorgdheid, depressie, verdriet, wrok, enz.
We kunnen het lichamelijk gevolg van emotionele en mentale druk gewaarworden als het middenrif, de kaken, nek en schouders zich beschermend aanspannen. Zo zet het lichaam zich schrap om te wapenen tegen de spanningen uit het leven.
Chemische stress
De bronnen van chemische stress omvatten o.a. alle vervuilers in de lucht, insecticiden, en diverse toevoegingen en conserveringsmiddelen in voedsel. Gevolgen van overgevoeligheden voor schoonmaakmiddelen, cosmetica, medicatie en allerlei soorten straling.
Deze schadelijke invloeden kunnen we (vaak onmerkbaar) opnemen via het spijsverterings-kanaal, de luchtwegen en door contact met de huid.
Deze stress kan vaak als hevige nek- en hoofdpijn ervaren worden.

Gevolgen van Body Stress
Vastgezette spierspanning verlaagd de efficiŽntie van uw lichaam. Het herstelt minder snel van grote mentale of fysieke inspanningen en ziekte. Zo raakt het steeds verder verwijderd van een optimale gezondheid.
Iemand die last heeft van body stress voelt zich dan ook vaak heel gespannen of vermoeid. Het lichaam gaat strammer en stijver aanvoelen, levensenergie en enthousiasme ontbreken.
Emotionele instabiliteit, slapeloosheid, ademhalingsproblemen en verstoring van de stofwisseling en spijsvertering kunnen het gevolg zijn.

De Body Stress Release techniek
De BSR techniek richt zich niet op een ziekte of lichamelijk probleem. Het is ontwikkeld om de opgebouwde spierspanning te laten afnemen en de communicatie tussen het zenuwstelsel en de hersenen te herstellen, deze communicatie is cruciaal voor het zelfherstellend vermogen van het lichaam.
Tijdens de sessies blijft de cliŽnt volledig gekleed, de practitioner voert een aantal tests uit om de vastgezette spierspanning te lokaliseren. Het lichaam verstrekt zelf de nodige informatie.
Als de spierspanning is gelokaliseerd, wordt het lichaam gestimuleerd om de vastgezette spierspanningen los te laten. Dit gebeurt door het geven van lichte, maar besliste, handmatige drukimpulsen op de juiste plaats en in de juiste richting.

Aantal behandelingen
BSR zet een proces in gang van loslaten en herstellen, dit heeft tijd nodig. Het proces wordt standaard opgestart met drie behandelingen, te weten op de 1e, 4e en 11e dag.
De noodzaak voor vervolgbehandelingen en frequentie daarvan is per individu verschillend. Als body stress recent is ontstaan zal het proces van loslaten vrij snel plaatsvinden. Wanneer body stress echter gedurende langere tijd (mogelijk al jaren) aanwezig is, zullen meer behandelingen nodig zijn.
Om nieuwe opbouw van spierspanning te voorkomen adviseren wij om regelmatig terug te komen voor een sessie, want een lichaam vrij van body stress is energiek en functioneert optimaal.

 

Voor meer informatie gelieve contact op te nemen via mail of telefoon.